Forum www.fanklub123.fora.pl Strona Główna www.fanklub123.fora.pl
Fanklub zespołu Raz Dwa Trzy
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy     GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

健尔马足疗

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.fanklub123.fora.pl Strona Główna -> Gość honorowy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
udsk2p98
Fan



Dołączył: 13 Lut 2011
Posty: 200
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: England
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 17:12, 04 Kwi 2011    Temat postu: 健尔马足疗

  各种绿叶蔬菜中都含有不同量的硝酸盐,硝酸盐是无毒的,但蔬菜在采撷、运输、存放、烹饪过程中,如果周期过长,[link widoczny dla zalogowanych],蔬菜就变得不新鲜了,硝酸盐就会被细菌还原成有毒的亚硝酸盐。亚硝酸盐能使人血液中的血红蛋白转化为高铁血红蛋白,[link widoczny dla zalogowanych],失去运送氧气的能力,出现程度不同的缺氧症状,如嘴唇及指甲甚至全身皮肤青紫、恶心、呕吐、腹痛、腹泻,重者可出现昏迷抽搐,甚至死亡,这在医学上叫“肠源性紫绀”。
  在生活中,以为食物只要经过蒸煮加热,就可以消毒防病、万无一失的人,恐怕不在少数。其实,[link widoczny dla zalogowanych],这种观点只对了一半,[link widoczny dla zalogowanych],因为有些食物的毒素仅凭加热是不能消除的,有时反而会使毒物浓度增大。比如青菜变质后,经煮沸虽可杀死腐败菌,但在高温的刺激下,反会使更多的硝酸盐分解成亚硝酸盐,毒性便增加了。
  另外,[link widoczny dla zalogowanych],还有发芽的土豆和未成熟的西红柿中含有的龙葵素、鲜黄花菜中的二氧秋水仙碱、霉变的花生玉米中的黄曲霉素等都是加热无法消除的。


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.fanklub123.fora.pl Strona Główna -> Gość honorowy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.
Regulamin